Gastcollege

Naast fotograferen, is kennis delen één van mijn grote passies. Ik geef dan ook regelmatig presentaties op middelbare scholen.

Mijn presentatie gaat over Photoshop in de reclamefotografie. Ik wijs leerlingen op de beeldmanipulatie in magazines en op posters. Beelden worden mooier gemaakt en hierdoor worden we misleid. Iedere dag worden we onbewust hiermee geconfronteerd. Mijn doel is dat leerlingen beseffen dat niet alles echt is en dat zij zich bewust worden van het effect. Ook de leerkrachten schrikken vaak van de kracht van reclame en wat dit met ons doet: onzekerheid om iets wat niet echt is. Mijn presentatie heet daarom ook ‘Werkelijk echt?!’.

Ik gebruik veel foto’s en video’s als voorbeeld om mijn verhaal levendig te maken. Leerlingen zitten aandachtig te luisteren en daarnaast valt er genoeg te lachen. Tot slot voeren de leerlingen zelf een reclame opdracht uit met hun smartphone of door middel van een mood board. Hier begeleid ik hen bij met tips en adviezen.

Dit alles: gastcollege en het maken van een reclame uiting is verwerkt in een pakket van 1 dagdeel en leent zich uitstekend voor brugklassers die met deze onzekerheden te maken krijgen.

WIL JE MEER WETEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN?

BEL DAN
06-245 318 42

OF MAIL JE VRAAG NAAR INFO@NEVENFOTOGRAFIE.NL